Romige kip en bloemkoolstoof
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige kip en bloemkoolstoof
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de champignons in kwarten. Hak de hazelnoten grof en snijd de peterselie fijn.
Stap 2
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 2 minuten rondom bruin. Neem uit de pan en leg met de velkant naar boven in de ovenschaal.
Stap 3
Bak in het achtergebleven bakvet de champignons 5 minuten op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak 3 minuten mee. Voeg de slagroom en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verdeel de bloemkoolroosjes tussen de kip in de ovenschaal en schenk de champignon-roomsaus erbij zodat de kip nog boven de saus uit komt.
Stap 5
Bestrooi de kip met de hazelnoten en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 6
Neem de kip en bloemkoolstoof uit de oven en garneer met de peterselie. Serveer met de rijst.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie711 kcal
- Eiwit37 g
- Koolhydraten62 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
