Romige kwarktaart met bosvruchten
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige kwarktaart met bosvruchten
Stap 1
Bekleed de springvorm met bakpapier. Maal de speculaasjes helemaal fijn in de keukenmachine en roer de boter en sinaasappelrasp erdoor.
Stap 2
Druk dit mengsel aan op de bodem van de springvorm en laat opstijven in de koelkast. Week de gelatine in koud water.
Stap 3
Verwarm 100 ml room met 2 eetlepels water, maar laat niet koken. Knijp de gelatine goed uit en los al roerend op in de warme room. Neem van de warmtebron en roer af en toe door.
Stap 4
Klop intussen de rest van de room met de vanillesuiker stijf. Klop in een grote kom de kwark goed los met de poedersuiker en gelatineroom.
Stap 5
Klop dan de geklopte slagroom gelijkmatig, maar rustig erdoor. Leg langs de rand een cirkel van bramen en aardbeien rondom op de koekbodem.
Stap 6
Zet de vruchten rechtop. Maak nog een kleinere cirkel in het midden van de koekbodem.
Stap 7
Giet het kwarkmengsel rustig erover. Laat de taart afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer vlak voor het serveren met de overige aardbeien, bramen, bessen en munt.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - bakpapier
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie530 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten28 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd27 g
