Rosbief met rozemarijn en sjalottenjus
Ingrediënten
Bereidingswijze Rosbief met rozemarijn en sjalottenjus
Stap 1
Neem het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng 3 eetlepels arachideolie met de rozemarijn, knoflook, chilipeper, zout en peper. Wrijf het vlees in met dit mengsel en druk goed aan.
Stap 2
Verhit de overige arachideolie in de braadpan. Bak hierin het vlees in 2-3 minuten rondom goudbruin. Steek eventueel een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees en verlaag de oventemperatuur naar 160ºC.
Stap 3
Zet de braadpan met de rosbief 20-25 minuten in het midden van de oven of tot de kerntemperatuur van het vlees 48-52ºC is. De rosbief is dan rosé. Neem de pan uit de oven, haal het vlees eruit en laat afgedekt onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten.
Stap 4
Bak de spekreepjes, sjalotjes en tomatenpuree in het bakvet in de braadpan. Blus af met de wijn en laat deze tot de helft inkoken. Giet de bouillon erbij en kook tot ongeveer de helft in. Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer met de sjalottenjus.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste braadpan
- - vleesthermometer
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie375 kcal
- Eiwit39 g
- Koolhydraten4 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
