Rosbief wellington met paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Rosbief wellington met paddenstoelen
Stap 1
Laat de robief op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de kastanjechampignons zeer fijn en klop het ei los in een kommetje.
Stap 3
Verhit 2 el olie in een pan en bak de kastanjechampignons 5 minuten op hoog vuur. Meng vervolgens in een kom met de tijm en de truffeltapenade.
Stap 4
Verhit een pan met 2 el olijfolie en schroei de rosbief in 3 minuten rondom dicht. Haal uit de pan en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Leg de plakken serranoham 1 cm overlappend in een rechthoek, iets groter dan de rosbief. Verdeel het champignonmengsel over de rauwe ham.
Stap 6
Leg het stuk rosbief aan het begin van de plakjes rauwe ham. Rol de rosbief met de ham en het champignonmengsel van je af tot een stevige rol.
Stap 7
Rol het bladerdeeg uit. Leg het rosbiefpakketje aan het begin van het bladerdeeg en rol op. Snijd het resterende bladerdeeg af.
Stap 8
Duw de naden voorzichtig dicht en bestrijk met het losgeklopte ei. Steek met de koekjesuitsteker sterretjes uit het overige bladerdeeg en verdeel over het bladerdeegpakket.
Stap 9
Leg de rosbief wellington op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25 minuten in de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - koekjesuitsteker stervorm
Voedingswaarden
- Energie388 kcal
- Eiwit41.3 g
- Koolhydraten13.5 g
- Vet17.6 gWaarvan verzadigd5.8 g
Trefwoorden
