Rundvleessoep met pompoen en paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Rundvleessoep met pompoen en paddenstoelen
Stap 1
Verkruimel de bouillontabletten. Verwijder de schil van de ui en halveer deze. Snijd de champignons en shiitakes in plakken. Vul een soeppan met het water. Voeg bouillontabletten, de schenkel en het soepvlees uit het pakket toe en daarna ook de uien en ruim de helft van de tijm. Breng het water langzaam tegen de kook aan en laat de bouillon 2 uur op heel zacht vuur trekken. Bak champignons en shiitakes in een Tefal koekenpan (28 cm) met olijfolie op hoog vuur bruin.
Stap 2
Verwijder met een schuimspaan de schenkel en takjes tijm uit de bouillon. Voeg de soepballetjes (soeppakket) met blokjes pompoen, paddenstoelen en gnocchi toe. Ris de blaadjes van 2 takjes tijm boven de soep en breng alles roerend aan de kook. Laat de soep nog 15-20 minuten zachtjes koken. Serveer de soep en strooi er kaas in.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie415 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten29 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
