Sajoer broccolisoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Sajoer broccolisoep
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook grof. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stam in blokjes. Snijd 1/4 van de sugarsnaps in de lengte en houd met 1/4 van de broccoli apart voor de garnering.
Stap 2
Verhit een soeppan zonder olie op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes uit. Schep ze uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Voeg de ui en knoflook toe aan het achterbleven spekvet en fruit 2 minuten. Voeg de sajoer pasta toe en bak 1 minuut mee. Doe de broccoli en sugarsnaps in de pan met het bouillontablet en 1 liter heet water. Breng aan de kook en laat 12 minuten koken.
Stap 4
Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan en bak de achtergehouden broccoli en sugarsnaps in 5 minuten beetgaar.
Stap 5
Breng de soep op smaak met zout en peper en pureer met een staafmixer glad.
Stap 6
Verdeel de soep over 4 kommen. Roer de crème fraîche los en verdeel over de soep met de gebakken broccoli en sugarsnaps, de spekjes en de gefrituurde uitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie469 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten32 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
