Salade met gegrilde asperges, ham en krieltjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade met gegrilde asperges, ham en krieltjes
Stap 1
Boen de krieltjes schoon en kook ze in 15 min. beetgaar in water met zout. Giet ze af, spoel koud af en laat verder afkoelen.
Stap 2
Schil intussen de asperges met de dunschiller of aspergeschiller, verwijder 2-3 cm van de onderkant en halveer heel dikke asperges in de lengte. Bestrijk ze met olie.
Stap 3
Verhit de grillpan en gril de asperges in 4-5 min. beetgaar en tot er mooie grillstrepen op komen. Keer ze halverwege. Breng op smaak met zout.
Stap 4
Kook intussen de eieren in 5 min. bijna hard, laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze doormidden. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in dunne partjes.
Stap 5
Laat de bieten uitlekken en vang het sap op. Snijd de bieten in partjes. Klop een dressing van de mayonaise, 1½ el bietensap, de azijn en 1 el water. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de veldsla, aardappel, bietenpartjes, asperges en radijs over een grote schaal. Verdeel de eieren erover. Maak kleine roosjes van de ham en verdeel ze over de salade. Besprenkel met de dressing.
