Salade met groene asperges en komijn
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade met groene asperges en komijn
Stap 1
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Klop de eieren los met de tijm, peper en zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Bak in circa 4 minuten een omelet van het eimengsel. Keer halverwege.
Stap 2
Neem uit de pan, rol op en snijd in dunne plakjes. Laat afkoelen.
Stap 3
Verhit intussen een grillpan zonder olie of boter. Verwijder de houtige onderkant van de asperges.
Stap 4
Schep de asperges om met 2 el olijfolie en grill circa 3 minuten of tot ze rondom mooie grillstreepjes hebben.
Stap 5
Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en schil beide sinaasappels. Pers de helft van een sinaasappel uit en snijd de rest in plakjes.
Stap 7
Meng voor de dressing de rasp en het sap van de sinaasappel met de mayonaise, yoghurt, komijn, harissa en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 8
Verdeel de sla, asperges, sinaasappel en omeletrolletjes over een schaal en besprenkel met de komijndressing. Garneer met extra tijmblaadjes
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie268 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten10 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
