Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Salade van rauwe bloemkool en bramendressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Salade van rauwe bloemkool en bramendressing
Stap 1
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 minuten. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
Stap 2
Snijd ondertussen met een scherp mes de bloemkoolroosjes in dunne plakjes. Verwijder de houtige onderkanten van de asperges en schaaf met een dunschiller in lange linten. Schaaf de komkommer met schil in lange linten.
Stap 3
Doe de bramen, frambozenazijn, mosterd en olijfolie in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verdeel de sla, bloemkool, asperge- en komkommerlinten over een platte schaal en besprenkel met de dressing. Hak de hazelnoten grof en strooi over de salade. Lekker met geroosterde aardappelen en gegrilde kip.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie231 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten7 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
