Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Shakshuka met aubergine en geitenkaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Shakshuka met aubergine en geitenkaas
Stap 1
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Voeg de gepelde tomaten en paprikapoeder toe en laat circa 8 minuten pruttelen op een lage stand.
Stap 3
Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje 1 ei. Verbrokkel de geitenkaas erover en laat afgedekt circa 10 minuten stoven, tot de eieren net zijn gestold.
Stap 4
Verwarm intussen de pitabroodjes. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie385 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten36 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd7 g
