Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spaanse aardappelsalade met tonijn
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spaanse aardappelsalade met tonijn
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 5 mm dik. Snijd de plakken in repen van 5 mm breed en vervolgens in blokjes van 5 mm. Kook de aardappelblokjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken en wat afkoelen.
Stap 2
Hak de peterselie fijn. Pers de tenen knoflook boven een kom en roer de mayonaise met de helft van het paprikapoeder en de helft van de peterselie erdoor. Schep de aardappelblokjes erdoor en laat de salade zo zeker 30 minuten staan. Hierdoor kan de smaak zich goed ontwikkelen.
Stap 3
Laat de tonijn goed uitlekken. Doe de aardappelsalade over in een lage schaal en verdeel de tonijn erover. Strooi er tot slot de resterende peterselie en het paprikapoeder over.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie165 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten14 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
