Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spaghetti carbonara
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spaghetti carbonara
Stap 1
Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 2
Bak intussen in een koekenpan de spekjes op matig hoog vuur knapperig bruin.
Stap 3
Roer de knoflook erdoor en bak heel even mee.
Stap 4
Neem de pan van het vuur.
Stap 5
Klop in een kom de eieren los en klop de Parmezaanse kaas erdoor.
Stap 6
Roer er drie eetlepels kookvocht van de spaghetti door.
Stap 7
Giet de spaghetti helemaal af.
Stap 8
Voeg dan direct van het vuur af al roerend het eimengsel aan de spaghetti toe.
Stap 9
Blijf roeren tot het eimengsel langzaam stolt tot een romige saus.
Stap 10
Schep de spekjes met twee eetlepels spekvet door de spaghetti en schep de spaghetti met saus in diepe borden.
Stap 11
Strooi de peterselie erover.
