Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spaghetti met paprikasaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spaghetti met paprikasaus
Stap 1
Snijd de puntpaprika's in reepjes.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en paprika drie minuten.
Stap 3
Bak de paprikapoeder en tijm heel even mee.
Stap 4
Roer tomatenblokjes met vocht en wat zout en peper erdoor en smoor de saus afgedekt in tien minuten zachtjes gaar.
Stap 5
Kook intussen in een pan met ruim water met zout de spaghetti in twaalf minuten beetgaar.
Stap 6
Voeg aan het paprikamengsel een soeplepel pastakookvocht toe en laat nog even sudderen.
Stap 7
Pureer het tot een gladde saus.
Stap 8
Giet de spaghetti af en roer de paprikasaus en hamrepen erdoor.
Stap 9
Warm nog heel even door.
Stap 10
Serveer de spaghetti en strooi de peterselie en pecorino erover.
