Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spareribs met uienmarmelade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spareribs met uienmarmelade
Stap 1
Zorg dat de spareribs op kamertemperatuur zijn. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en rasp de gember.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Smoor de ui met knoflook afgedekt in tien minuten heel zachtjes glazig.
Stap 3
Roer de gember, tijm, balsamicoazijn, suiker, zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
Stap 4
Kook het op heel zacht vuur in 10-20 minuten in tot een lekkere marmelade, roer regelmatig.
Stap 5
Rooster de spareribs op een hete barbecue in 20-30 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.
Stap 6
Snijd de ribbetjes los en serveer ze met uienmarmelade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten41 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
