Speculaasmuffins met chocoladekruidnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Speculaasmuffins met chocoladekruidnoten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet in elke holte van de metalen muffinvorm een papieren vormpje. Doe 150 gr chocoladekruidnoten in een keukenmachine en hak grof. Bewaar de rest als garnering.
Stap 2
Meng in een ruime kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en een ½ tl zout. Klop met een handmixer de eieren er 1 voor 1 doorheen. Voeg langzaam de zonnebloemolie en de melk toe en klop op de hoogte stand van de mixer
Stap 3
Schep de gehakte chocoladekruidnootjes er door en vul met behulp van twee lepels de muffinvormpjes net niet helemaal vol.
Stap 4
Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rek.
Stap 5
Meng het poedersuiker met 2 el water tot een mooi glad glazuur. Bestrijk de muffins met de glazuur en plak de resterende kruidnoten erop.
Aanvullende benodigdheden
- - metalen muffinvorm met 12 holtes
- - 12 papieren muffinvormen
- - keukenmachine
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie335 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten52 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd2 g
