Speculaasworteltaart met walnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Speculaasworteltaart met walnoten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
Stap 2
Vul de blender met de dadels en appelmoes en pureer samen tot een dikke egale massa. Meng met de spatel de baksoda en appelazijn door het mengsel. Dit gaat bruisen wat zorgt voor extra luchtigheid van de taart.
Stap 3
Meng in een ruime kom het amandelmeel met bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en een beetje zout. Schep er het dadelmengsel door en meng tot een samenhangende massa. Schep er 75 gr walnoten en wortel julienne door, houd een paar sliertjes achter ter decoratie. Verdeel gelijkmatig door het beslag.
Stap 4
Stort het beslag in de springvorm. Bak de speculaasworteltaart in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. Wanneer een satéprikker schoon uit de taart komt is deze gaar.
Stap 5
Laat minimaal 2 uur afkoelen op een rek. Mix intussen de kokosyoghurt met de poedersuiker en het vanillearoma tot topping.
Stap 6
Neem de afgekoelde taart uit het blik en bestrijk met de topping. Verdeel er de rest van de walnoten over en bestrooi met de wortel julienne. Bewaar de taart in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - blender
- - springvorm (Ø 24 cm)
- - bakpapier
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie391 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten34 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
