Sperziebonen roerbak met kokosballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Sperziebonen roerbak met kokosballetjes
Stap 1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Maak de sperziebonen schoon en snijd de uien in reepjes. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.
Stap 3
Breng een pan met ruim water aan de kook, voeg een snuf zout toe en kook de sperziebonen in 7 minuten beetgaar. Giet af en laat iets uitstomen.
Stap 4
Meng het gehakt met 2 el seroendeng, de ketjap en het ei. Kneed en vorm er 12 balletjes van. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes rondom in 8 minuten goudbruin en gaar.
Stap 6
Bak ondertussen de spekjes in 5 minuten uit in een hapjespan. Voeg de ui en paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg de gekookte sperziebonen toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de rest van de seroendeng erdoor.
Stap 7
Schep de rest van de seroendeng erdoor. Serveer de helft van de sperziebonen roerbak met de balletjes en de rijst.
Stap 8
Bewaar de andere helft in een afgesloten bak in de koelkast voor de volgende dag.
