Spies met garnalen, avocado en rauwe ham
Ingrediënten
Bereidingswijze Spies met garnalen, avocado en rauwe ham
Stap 1
Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Pel de knoflook en hak fijn. Hak de fijne toppen van de dille fijn. Meng de olijfolie met het limoensap, 1 theelepel limoenrasp, de knoflook, dille en cayennepeper naar smaak. Breng op smaak met een beetje zout.
Stap 2
Laat de garnalen ontdooien onder koud stromend water. Dep droog en marineer de garnalen in het limoenmengsel.
Stap 3
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in grote blokken. Omwikkel de helft van de avocado met een plakje rauwe ham.
Stap 4
Rijg de garnalen, avocado en rauwe ham blokjes om en om aan de spiesjes. Leg de spiesjes op een schaal en schenk de resterende marinade erover.
Stap 5
Gaar de garnaalspiesjes op het minst hete deel van de barbecue tot de garnalen roze kleuren en de ham een beetje knapperig is.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 satéprikkers
Voedingswaarden
- Energie321 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten1 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
