Spruitjes met zoete aardappel en chorizo
Ingrediënten
Bereidingswijze Spruitjes met zoete aardappel en chorizo
Stap 1
Pel de ui en snijd in parten. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Maak de spruiten schoon. Schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes. Snijd de chorizo in dikke plakken en halveer deze.
Stap 2
Verwarm een wok of hapjespan en bak de plakjes chorizo rondom bruin en knapperig. Houd warm op een bord met aluminiumfolie.
Stap 3
Verhit de pan opnieuw en fruit de ui met de knoflook in het achtergebleven bakvet. Voeg de blokjes zoete aardappel met de spruiten toe. Ris de blaadjes van de tijm erboven en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bak de groente op hoog vuur en schep voortdurend om.
Stap 4
Voeg wat water toe en smoor de spruitjes met het deksel op de pan in ongeveer 8 minuten beetgaar. Haal het deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Schep de chorizo door de spruitjes en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie440 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten43 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
