Stapeltaart met fruit
Ingrediënten
Bereidingswijze Stapeltaart met fruit
Stap 1
Print de gewenste cijfers 2 maal uit op A4 formaat. Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de aardbeien, snijd de ananas in stukjes.
Stap 2
Klop in een ruime kom de boter met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Klop tot een ei is opgenomen voordat een nieuw ei wordt toegevoegd. Zeef het bakmeel boven de kom en mix op de laagste stand door het eimengsel. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg de helft van de citroenrasp met een snufje zout toe aan het beslag.
Stap 3
Leg op elke bakplaat een vel bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de 2 platen. Bak de cakeplaten in ongeveer 20 minuten gaar. De cake is gaar wanneer een satéprikker schoon uit de cake komt. Laat de cakes afkoelen in een openstaande oven. Draai de cake om met behulp van een snijplank. Verwijder het bakpapier en snijd met een mes twee cijfers uit elke laag cake.
Stap 4
Verwarm de helft van de slagroom in een steelpan. Hak de witte chocolade grof en smelt roerend in de warme room. Laat afkoelen en schep in een spuitzak met kartelmond. Bewaar de chocoladecrème tot gebruik in de koelkast. Klop met de mixer de resterende slagroom met de mascarpone stijf. Voeg de overige citroenrasp met de poedersuiker en een half zakje slagroomversteviger toe en meng goed. Schep de mascarponecrème in een spuitzak met ronde mond en bewaar koud tot gebruik.
Stap 5
Leg voor de bodem de 2 cijfers op een dienblad. Gebruik de helft van de mascarponecrème en chocoladecrème en spuit toefjes ten grootte van een framboos op de cake. Plaats de frambozen ertussen. Leg het 2e cijfer hierop, druk voorzichtig aan en spuit de resterende mascarponecrème en de chocoladecrème in kleine toefjes op de cake.
Stap 6
Versier de bovenkant van de cijfertaart met het fruit, de Maltesers en kleine blaadjes verse munt.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - 2 bakplaten
- - 2 bakpapier
- - 2 spuitzakken
- - ronde spuitmond
- - kleine kartel spuitmond
Voedingswaarden
- Energie921 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten74 g
- Vet65 gWaarvan verzadigd40 g
Trefwoorden
