Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Stoofpotje met merguez en sperziebonen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Stoofpotje met merguez en sperziebonen
Stap 1
Haal de sperziebonen af en halveer ze.
Stap 2
Snijd elk worstje in vier stukken.
Stap 3
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de stukken worst rondom bruin.
Stap 4
Verdeel de ui en knoflook er omheen en bak ze zachtjes mee.
Stap 5
Snij de tomaten in stukjes.
Stap 6
Verdeel de sperziebonen en stukjes tomaat tussen de worstjes en schenk de wijn of het water erbij.
Stap 7
Smoor de groenten 6-8 minuten afgedekt tot er een soort saus ontstaat.
Stap 8
Neem dan de deksel van de pan.
Stap 9
Laat het gerecht nog 4-6 minuten zachtjes pruttelen tot de sperziebonen beetgaar zijn en de saus wat dikker wordt.
