Tajine met groente en gehaktballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Tajine met groente en gehaktballetjes
Stap 1
Schil de stevige aardappelen en snijd ze in plakjes. Snijd de worteltjes, aubergines en courgettes in plakjes. Snijd de zoete aardappelen in stukken. Snijd de ui grof. Snijd de tomaat in blokjes.
Stap 2
Leg de plakjes stevige aardappel onderin een grote tajine of braadpan met deksel. Schenk er zoveel water bij dat de aardappelen onder staan, maar niet meer.
Stap 3
Maak daarop een laag wortel, dan aubergine, zoete aardappel, courgette en ui. Bestrooi elke laag groente met wat zout. Meng de kruiden en specerijen met tomatenblokjes en de bladpeterselie en verdeel over het geheel. Besprenkel met ruim de helft van de olijfolie. Doe de deksel er op, zet op zacht vuur en laat een uurtje pruttelen.
Stap 4
Braad de gehaktballetjes apart in een braadpannetje in een scheutje olijfolie, zodat er een lekker korstje opkomt. Voeg de balletjes bij de groente en serveer.
