Tajine met verse abrikozen
Ingrediënten
Bereidingswijze Tajine met verse abrikozen
Stap 1
Breng de runderlappen op kamertemperatuur. Snipper de ui. Rasp de gember. Hak de peterselie fijn. Snijd de runderlappen in grove stukken.
Stap 2
Verwarm drievierde van de olijfolie in een braadpan en bak de stukken vlees in 3-4 minuten rondom bruin. Verdeel de ui ertussen en bestrooi het vlees met zout, royaal versgemalen zwarte peper, gember, kaneel en paprikapoeder. Schenk er zoveel warm water bij dat het vlees net niet onder staat. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in 2-2,5 uur zachtjes gaar. Roer regelmatig.
Stap 3
Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Verdeel de abrikozen tussen het rundvlees en schep de honing erdoor. Laat alles nog 10-15 minuten onafgedekt sudderen tot de abrikozen zacht zijn en het vlees is omhuld met een saus.
Stap 4
Rooster de amandelen in een koekenpan met de rest van de olijfolie rondom goudbruin. Schep het vlees met abrikozen in een voorverwarmde tajine of schaal en strooi de amandelen en peterselie erover. Serveer met couscous.
Aanvullende benodigdheden
- - tajine om in te serveren
Voedingswaarden
- Energie510 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten17 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
