Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tajine van witvis
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tajine van witvis
Stap 1
Boen de sinaasappels schoon. Rasp van 1 sinaasappel de schil, schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakjes.
Stap 2
Verwarm de visbouillon en week hierin de saffraan.
Stap 3
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit hierin de rode ui met kaneelpoeder 3 minuten.
Stap 4
Giet de visbouillon erbij en voeg de helft van de sinaasappelrasp en de rozijnen toe.
Stap 5
Bestrooi de visfilets met peper en zout, leg ze naast elkaar in de pan en verdeel de sinaasappelplakken erover.
Stap 6
Strooi de peper over het vis-sinaasappelmengsel. Stoof zachtjes afgedekt 12 minuten.
Stap 7
Schep de vis voorzichtig in een voorverwarmde tajine of schaal. Strooi er de rest van de sinaasappelrasp en de koriander over.
Stap 8
Lekker met couscous en komkommersalade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie225 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten12 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
