Tarte Tatin met appel en cranberry
Ingrediënten
Bereidingswijze Tarte Tatin met appel en cranberry
Stap 1
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Verhit de rest van de boter met de suiker in een (steel)pan, tot de suiker is gesmolten en na enkele minuten goudbruin kleurt. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Snijd intussen het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Roer het vanillemerg door de karamel en giet de karamel voorzichtig in de ingevette taartvorm. Verdeel de cranberry's erover en leg de stukken appel met de bolle kant naar beneden erin.
Stap 3
Rol het deeg uit tot een lap die 4 cm groter is dan de taartvorm. Leg de deeglap voorzichtig over de appels en duw de randen naar onderen tussen de appels en de vorm. Prik het deeg op een paar plekken in om luchtbellen te voorkomen. Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Stap 4
Laat een paar minuten buiten de oven afkoelen en keer dan voorzichtig met behulp van een platte schaal om. Laat de taart afkoelen tot lauwwarm.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - vershoudfolie
- - taartvorm met een vaste bodem
- - ronde ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie395 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten42 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd14 g
