Temari sushi
Ingrediënten
Bereidingswijze Temari sushi
Stap 1
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de azijn met de suiker tot de suiker is opgelost.
Stap 2
Maak een paar kuiltjes in de nog warme rijst en giet de azijn erbij. Dek af met folie.
Stap 3
Hak de bosui en de gember samen tot een fijne pasta. Steek uit elke plak zalm 4 rondjes met een kleine steker of glaasje.
Stap 4
Rol circa 16 balletjes van de rijst. Beleg de balletjes met de zalmrondjes.
Stap 5
Leg zo'n temari op een stuk folie en vouw het eromheen. Draai het uiteinde vast om de zalm extra strak om de rijst te vormen en verwijder het folie.
Stap 6
Meng de ingrediënten voor de saus. Snijd of knip 32 reepjes van circa 3 mm breed van het norivel.
Stap 7
Kruis steeds 2 reepjes nori om elk rijstballetje, snijd de overlap af. Garneer de temari met een klein beetje gemberpasta in het midden van het kruis.
Stap 8
Serveer op kamertemperatuur met de citrus-sojasaus.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - koekjessteker
Voedingswaarden
- Energie205 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten37 g
- Vet2 g
