Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tomaten-ricottataart met basilicum
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tomaten-ricottataart met basilicum
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de quichevorm in met de olie. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd overtollig deeg langs de rand weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Stap 2
Rasp de kaas. Snijd de blaadjes van de basilicum klein. Klop in een ruime kom de eieren los. Meng de kaas, ricotta en basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd de trostomaten in kwarten. Verdeel het ei-ricottamengsel over de deegbodem. Druk er de tomaten en cherrytomaatjes in.
Stap 4
Bak de tomatentaart in 30 min. lichtbruin en gaar in de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - quichevorm
- - lage ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie633 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten52 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd13 g
