Tortilla van rijst met Spaanse worst
Ingrediënten
Bereidingswijze Tortilla van rijst met Spaanse worst
Stap 1
Verwarm 2 eetlepels olie en fruit de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten.
Stap 2
Voeg de knoflook en worst toe en fruit nog 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en roer alles om.
Stap 3
Giet de kippenbouillon erbij en kook de rijst in circa 15 minuten beetgaar.
Stap 4
Doe alles over in een kom en roer de doperwten en eieren er goed door.
Stap 5
Verwarm wat olie in een schone pan met antiaanbaklaag en stort de rijst erin. Laat op laag vuur met het deksel op de pan in circa 5 minuten bakken.
Stap 6
Schud de pan, draai de tortilla met behulp van de deksel of een plat bord om en laat de tortilla omgekeerd weer terugglijden in de pan.
Stap 7
Bak deze kant op lage stand nog eens 5 minuten en laat de tortilla circa 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
Stap 8
Van binnen mag de tortilla nog iets vochtig zijn.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie525 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten58 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd7 g
