Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Vega hamburgerspiesen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Vega hamburgerspiesen
Stap 1
Meng het paprikapoeder, uienpoeder, de tabasco en 1 tl zout door het gehakt en vorm er 12 burgertjes van. Prik drie burgers aan twee satéprikkers en maak zo vier spiesen.
Stap 2
Zet de spiesen minimaal 1 uur weg in de koelkast. Verhit de barbecue.
Stap 3
Snijd intussen voor de salsa de geroosterde paprika in blokjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees fijn.
Stap 4
Snijd de tomaten in stukjes. Hak de olijven en basilicum grof. Meng de peper, tomaat, olijven en basilicum met de paprika.
Stap 5
Gril de spiesen in circa 10 minuten gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Gril de laatste 3 minuten de pitabroodjes mee. Keer halverwege.
Stap 6
Serveer de hamburgerspiesen met de salsa en pitabroodjes. Lekker met knoflooksaus.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
- - 8 satéprikkers
Voedingswaarden
- Energie482 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten41 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
