Vegan moussaka
Ingrediënten
Bereidingswijze Vegan moussaka
Stap 1
Bestrooi de aubergineplakken met zout en leg in een zeef. Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de aubergineplakken af, dep ze droog en besprenkel met olijfolie en citroensap. Rooster ze in een hete grillpan of op de bakplaat in de oven.
Stap 2
Verhit het bakproduct, roer de bloem erdoor en laat 3 minuten garen. Voeg al roerend in gedeelten de haverdrink toe. Meng 1 theelepel oregano, zout en peper erdoor. Blijf roeren tot het een dikke, gebonden bechamelsaus is.
Stap 3
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de linzen, tomatenblokjes, de rest van de oregano, zout en peper naar smaak erdoor. Kook zachtjes tot een dikke saus.
Stap 4
Maak in de ovenschaal laagjes van de aardappelschijfjes, aubergineplakken, het linzen-tomatenmengsel en de bechamelsaus. Bak de moussaka in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie555 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten63 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd6 g
