Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Vegetarische lasagne van aubergine met gorgonzola
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Vegetarische lasagne van aubergine met gorgonzola
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in plakjes van ½ cm. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 3 el olie. Rooster de aubergine in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Verwarm intussen in een steelpan de tomatensaus op een lage stand zonder te koken. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
Stap 2
Maak op de bakplaat torentjes van lagen aubergineplakjes, tomatensaus, cherrytomaatjes en gorgonzola. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Zet de minilasagnes 8-10 min. terug in de oven, tot de kaas is gesmolten. Garneer voor serveren met de rucola.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie312 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten12 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd10 g
