Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Vegetarische ragù bolognese
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Vegetarische ragù bolognese
Stap 1
Snijd de ui, wortel, bleekselderij en champignons in kleine stukjes. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken. Maal de groenten dan grof, niet tot puree.
Stap 2
Verhit de olie in een braadpan en bak het vegagehakt met de gehakte groenten en knoflook ca. 5 min. tot het vocht uit de groenten is verdampt en ze kleur krijgen.
Stap 3
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 30 sec. mee. Voeg de Italiaanse kruiden, tomatenblokjes, wijn, laurier en kappertjes toe en breng de saus tegen de kook.
Stap 4
Laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de saus voor serveren op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie369 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten29 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd3 g
