Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Venkelsalade met biet en karnemelkdressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Venkelsalade met biet en karnemelkdressing
Stap 1
Klop van de karnemelk, mosterd, honing en rode wijnazijn een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bietjes in parten en schep om met de dressing. Laat staan tot gebruik.
Stap 2
Snijd een stukje van de onderkant en de stelen van de venkelknol, houd het groen achter voor garnering. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in hele dunne plakken.
Stap 3
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees met schil in reepjes.
Stap 4
Meng de venkel en appel door de rucola en verdeel over een schaal. Verdeel de bietjes erover en besprenkel met de karnemelkdressing. Garneer met de walnoten en het venkelgroen. Lekker met knapperig stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie147 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten10 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd1 g
