Volkoren appelplaatkoek met hazelnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Volkoren appelplaatkoek met hazelnoten
Stap 1
Wel de rozijnen en abrikozen in warm water. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de appels met de sinaasappelrasp, -sap, kaneel en noten. Snijd de abrikozen in stukjes en meng met de rozijnen door het appelmengsel.
Stap 2
Snijd de boter met 2 messen in een deegkom in stukjes. Voeg de jam, volkorenbloem, olie en een snuf zout toe. Roer met een vork tot een korrelig deeg.
Stap 3
Kneed met een koele hand tot een glad deeg. Voeg als het deeg plakt extra bloem toe. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap of druk het deeg uit op een kleine bakplaat. Zorg voor een wat hogere zijkant.
Stap 4
Bestrooi de deegbodem dun met havermout en verdeel de appelvulling erover. Druk een beetje aan met de achterkant van een lepel.
Stap 5
Bak de plaatkoek 45-50 minuten in het midden van de oven. Controleer na 30 minuten of de koek niet te donker wordt en dek eventueel af met aluminiumfolie. Laat iets afkoelen en bestrijk de bovenkant met abrikozenjam.
Aanvullende benodigdheden
- - deegroller
- - bakplaat
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten57 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd10 g
