Volkoren penne met spinazie en kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Volkoren penne met spinazie en kip
Stap 1
Kook de penne in een pan met ruim kokend water in 10-12 minuten beetgaar. Halveer de kipfilets en wrijf de stukken in met versgemalen peper, paprikapoeder en de helft van de olijfolie.
Stap 2
Rooster de stukken kip in een hete grillpan op matig hoog vuur in 15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig.
Stap 3
Snipper de ui fijn en hak de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten. Verwarm de overige olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.
Stap 4
Schep er tijm en tomatenpuree en wat peper erdoor. Voeg ook de cherrytomaatjes toe en laat 4-6 minuten zachtjes sudderen.
Stap 5
Laat de penne in een vergiet uitlekken en schep door het spinaziemengsel. Warm al omscheppend door en serveer met de kip erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit43 g
- Koolhydraten58 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd3 g
