Warme garnalen met rode bietenmayonaise
Ingrediënten
Bereidingswijze Warme garnalen met rode bietenmayonaise
Stap 1
Snijd de biet in stukjes en doe ze in de blender. Voeg wijnazijn, mayonaise, dille en mosterd toe en pureer alles tot een mooi roze mayonaise.
Stap 2
Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen, laat ze uitlekken op keukenpapier. Dep de garnalen goed droog. Snijd halve citroen in dunne plakjes en snijd die in vieren. Pers de andere helft uit. Ris de rozemarijnnaaldjes en tijmblaadjes van de takjes.
Stap 3
Pers de knoflook boven een kom en klop met 1 eetlepel citroensap, olijfolie, zout en versgemalen peper tot een dressing. Schep de garnalen, rozemarijn en tijm erdoor. Verdeel dit mengsel in de braadslede, verdeel de plakjes citroen ertussen. Zet de braadslede tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Stap 4
Schuif de braadslede met garnalen zo uit de koelkast in de oven, schakel de oven in op 200°C. Laat de garnalen – die met de oven mee op temperatuur komen - in 15-20 minuten gaar worden. Serveer de garnalen en zet er kleine schaaltjes met bietenmayonaise naast. Lekker met crostini of stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - blender of keukenmachine
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie250 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten3 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
