Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten
Stap 1
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak of tussen een theedoek. Rol of stamp fijn met een deegroller of stamper van een vijzel. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel erover met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de koekbodem circa 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Smelt intussen voor de vulling de chocolade au bain-marie. Spatel de mascarpone met 1 eetlepel citroenrasp door de chocolade. Roer 2 eetlepels citroensap door de jam. Schep het jammengsel als een swirl door de vulling en verdeel de mascarponevulling over de koekbodem. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 3
Snijd de zijkant van de taart los en verwijder de ring van de springvorm. Garneer de taart naar smaak met aardbeien en bessen. Bestuif met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - springvorm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie625 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten55 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd26 g
