Zoete aardappel-courgettefritters
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete aardappel-courgettefritters
Stap 1
Was de courgettes en rasp ze grof. Laat tot gebruik uitlekken op een bord met keukenpapier. Schil intussen de zoete aardappelen met een dunschiller en rasp grof.
Stap 2
Hak de dille, peterselie en de blaadjes van de munt fijn. Roer de Griekse yoghurt los met 1 el dille, 1el peterselie en 1 el munt.
Stap 3
Breng op smaak met zout en versgemalen peper en zet tot gebruik koud weg.
Stap 4
Schep de rest van de groene kruiden om met de courgette- en zoete aardappelrasp.
Stap 5
Zeef het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en klop er met de garde de eieren door. Voeg voldoende zout en wat versgemalen zwarte peper toe.
Stap 6
Schep er het groentemengsel bij en meng goed.
Stap 7
Verhit een koekenpan met olie. Vorm met 2 eetlepels kleine beignets van het mengsel en schep in de koekenpan.
Stap 8
Druk met een spatel goed aan en bak in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Keer de fritters halverwege om met een spatel.
Stap 9
Laat uitlekken op een schaal met keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie. Serveer de fritters met de kruidendip.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie82 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten9 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd1 g
