Zoete aardappel met Mexicaanse gehakttopping
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete aardappel met Mexicaanse gehakttopping
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de zoete aardappels schoon. Snipper de sjalot fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
Stap 2
Spoel de gemengde bonen af en laat in een vergiet uitlekken. Snijd de avocado in kleine blokjes.
Stap 3
Bestrijk de zoete aardappels met ½ eetlepel zonnebloemolie. Leg ze op een bakplaat, pof ze 40 minuten, of tot ze zacht zijn van binnen.
Stap 4
Verhit ½ eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit de sjalot 5 minuten in de olie. Voeg het rundergehakt toe, strooi de Mexicaanse kruiden erover en rul het gehakt enkele minuten.
Stap 5
Schep de blokjes paprika erdoor en bak het gehakt in nog 5 minuten bruin en gaar. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en schep er dan de gemengde bonen en een scheutje water doorheen.
Stap 6
Verwarm de bonen al roerend mee met het gehaktmengsel.
Stap 7
Snijd de zoete aardappels open en haal het zachte binnenste wat los met een vork. Leg op borden, verdeel de Mexicaanse gehakttopping erover en schep de avocado en zure room erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie790 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten86 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
