Zoete kwarkbroodjes met aardbeiencompote
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete kwarkbroodjes met aardbeiencompote
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom en meng de vanillesuiker en suiker erdoor. Klop de kwark, eieren en citroenrasp los en klop dit door de droge ingrediënten in de kom tot een glad beslag.
Stap 2
Verdeel dit beslag over de holtes van de muffinvorm en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Stap 3
Breng intussen voor de compote het sinaasappelsap met de suiker en kruidnagel aan de kook en laat op een lage stand 5 minuten inkoken. Neem de kruidnagel uit de siroop en schep de aardbeien en sinaasappelrasp erdoor. Laat nog 1 minuut koken en schep dan over in een pot of afsluitbare kom.
Stap 4
Neem de kwarkbroodjes uit de oven en laat ze afkoelen. Verpak ze om mee te nemen in een afsluitbare bak. Serveer de zoete kwarkbroodjes met aardbeiencompote.
