Ingrediënten
4 personenBereidingswijze
Breng voor de rijst en de groente twee pannen water aan de kook. Kook de rijst in 8 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog 5 minuten staan met de deksel op de pan. Schil intussen de winterpenen. Halveer in de lengte en snijd in plakjes. Blancheer de wortel met de broccoliroosjes 4 minuten. Spoel koud af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd intussen de kipfilet in blokjes van 1 cm en bestrooi met zout en versgemalen peper. Verhit een wok met 2 el zonnebloemolie en bak de kipfilet in 4 minuten rondom bruin. Voeg de groente toe aan de kip en roerbak de groente 4 minuten. Voeg de woksaus toe, schep om en warm goed door. Schep de rijst om, verdeel over 4 kommen. Schep de roerbak met de saus in een kuiltje op de rijst.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 590 kcal
Eiwit 34 g
Koolhydraten 86 g
Vet 10 g
Waarvan verzadigd 2 g