Gebakken sambalnoedels met eirolletjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken sambalnoedels met eirolletjes
Stap 1
Laat de noedels 6 minuten wellen in ruim kokendheet water. Spoel ze af onder de koude kraan en laat uitlekken.
Stap 2
Klop de eieren los met ½ eetlepel vissaus en ½ eetlepel sambal.
Stap 3
Doe de ketjap manis, de rest van de sambal, vissaus, de knoflook en 1 eetlepel water in een kommetje en meng. Verhit ½ eetlepel olie in een kleine koekenpan.
Stap 4
Bak hierin een omelet van de helft van het eiermengsel. Laat op een bord glijden en bak een tweede omelet in weer een beetje olie.
Stap 5
Rol beide omeletjes op en snijd in plakjes. Houd de eirolletjes warm onder aluminiumfolie. Verhit een wok op hoog vuur.
Stap 6
Voeg 1 eetlepel wokolie toe. Roerbak de ui 1 minuut; voeg de wokgroente toe en roerbak 5 minuten.
Stap 7
Voeg de gekookte noedels en het sambal-ketjapsausje toe en roerbak nog 1-2 minuten.
Stap 8
Serveer de gebakken noedels met de eirolletjes erop en de limoenpartjes ernaast.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie435 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten54 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
